Goggle analitycs code

marți, 3 decembrie 2013

Despre perfectionism si perfectionisti

Un articol foarte interesant pe care l-am gasit aici, vorbeste despre 6 motive pentru care perfectionismul ne poate tine in loc:
  1. Perfectionistii cred ca succesul este liniar si predictibil, ca trebuie sa aiba loc conform unui plan determinat, atunci cand nu se intampla asta sunt demotivati si isi abandoneaza scopul.
  2. Perfectionistii se tem de esec si il iau ca pe ceva personal. Esecul este ceva inevitabil, in viata nu putem avea succes in absolut tot ce intreprindem. Oamenii care in final ajung sa aiba succes folosesc esecul anterior ca pe un feedback, isi invata lectiile care le au de invatat, ajusteaja modul de a aborda problemele si merg mai departe.
  3. Perfectionistii privesc lucrurile din perspectiva alb-negru, totul sau nimic. Si cum nimic nu e perfect, de cele mai multe ori raman cu nimic.
  4. Perfectionismul te face sa consideri ca nu ai valoare pentru ca iei orice critica la modul personal, pentru ca iti autoimpui standarde prea inalte, imposibil de atins.
  5. Perfectionismul e o scuza pentru a procrastina, perfectionistii nu incep un lucru pentru ca nu au conditii perfecte.
  6. Perfectionistii nu stiu sa se bucure de drumul catre succes, pe cand cei mai productivi oameni privesc calea pe care o parcurg ca facand parte integranta din scopul pe care vor sa-l atinga.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu